Jak na originální svatební dar

Chcete novomanželům darovat peníze, ale nevíte jak? Májí rádi hry? Tak tenhle náš treasure hunt budou milovat! Zní vám to jako hodně práce? Není! Celý proces je velmi jednoduchý.

Ženil se nám kamarád. Abychom vyjádřili naši radost, rozhodli jsme se ho obdarovat penězi. Víme ale, že stejně jako my, má slabost pro hry. A tak jsme mu jednu připravili. Ve svatební den se z něj a nevěsty stali lovci pokladů.

Náš cíl:

  • délka zážitku cca 15 minut (3 - 4 úkoly),

  • personalizace - aby je to chytlo za 🩵,

  • budou muset něco najít,

  • různé typy úkolů (vědomostní, logický aj.).

 

Na základě těchto parametrů jsme se rozhodli připravit:

  1. osmisměrku

  2. doplňovačku s tajenkou,

  3. snadnou šifrovačku,

  4. lehkou logickou hádanku,

  5. poklad.

     

1. Osmisměrka

Web, kde vygeneruje osmisměrku s vámi požadovanou tajenkou. Stačí se zaregistrovat, napsat, co má vyjít (tajenka) a jak velká osmisměrka má být.

Ta naše měla 10x10 písmen v řádku, resp. sloupci👇🏻 Vyřešili ji za cca 3 minuty.

osmisměrka treasure hunt svatební dar

Řešení: LÁSKU TAM NEHLEDEJTE

2. Doplňovačka s tajenkou

Tady zazáříte. Ukážete, co všechno víte o nevěstě a ženichovi. Zkuste jednoduché, ale personalizované otázky typu: "Jakou máte společnou zálibu" nebo "Jak se jmenuje nevěsty nejlepší kamarádka", "Jaké je nejoblíbenější pivo ženicha?". Strávíte nad tím tak půl hodinky, ale tu radost, kterou novomanželům uděláte... k nezaplacení!

Začněte od tajenky, na kterou “napasujete” odpovědi. K vytvoření doplňovačky se skvěle hodí Excel, případně čtverečkovaný papír. A vůbec nevadí, že výsledek není jedno slovo, ale dvě.

Řešení: PŘESTO SE POD

3. Šifrovačka

Nemusí to být nutně šifrovačka, klidně Morseovka nebo Braillovo písmo či tajný vzkaz. Čím zajímavější to ale uděláte, tím zábavnější to bude. Jen nezapomeňte, že na řešení budou mít tak 4 minuty.

Cestují novomanželé? Otestujte jejich zeměpisné znalosti. Jaké je hlavní město Španělska? Stačí spárovat stát a hlavní město a pak jen doplnit písmeno dle návodu. Jsou to spíše fotbaloví fanoušci? Mohli by doplnit názvy různých národních či mezinárodních klubů. Fantazii se meze nekladou.

Řešení: STŮL PODÍVEJTE

 4. Lehká logická hádanka

Znáte hru Logik? Říká vám něco Einsteinova hádanka? Ne? Jedná se o logickou úlohu, kdy podle indicií dáváte dohromady pořadí barev nebo kde kdo obydlí atpod. Existuje ale i velmi jednoduchá verze této logické hry, a právě tu doporučujeme využít.

Řešení: 256

Řekněme, že datum svatby, na kterou jdete je 25. 6. Koupíte visací zámek (najdete i ve tvaru srdce) a nastavíte kód na 256. Pak už jen vyrobíte logickou úlohu tak, aby vyšlo právě toto číslo.

5. Poklad

Může být malá pokladnička nebo dřevěná truhlička na visací zámek. Je to jedno. Fantazii se meze nekladou. Důležité je, aby poklad nebyl moc velký a těžký.

Tuhle originální pokladničku vyrábí firma KOVAP.

Postup přípravy svatebního treasure huntu 

Osmisměrku vložíte do obálky, na kterou napíšete č. 1.

Doplňovačku vložíte do jiné obálky, na kterou napíšete č. 2.

Šifrovačku vložíte do další obálky, na kterou napíšete č. 3.

Všechny 3 obálky vložte do jedné větší. My přidali i svatební přání.

Na poklad (s penězi uvnitř) umístíte zámek s kódem. Buď do obálky nebo k přímo k pokladu přilepíte logickou hádanku. Bez tohoto "návodu" se dovnitř nedostanou. Zamčený poklad pak někam schovejte. To, kam ho schováte se ženich s nevěstou dozví po vyluštění prvních tří úkolů.

My ho umístili pod stůl (viz tajenka). Může to být jakýkoliv stůl. Když ale dorazíte na svatbu v předstihu, možná se vám poštěstí ukrýt poklad pod obřadní stůl. Tam ho nikdo očekávat nebude.

Už zbývá jen najít vhodný okamžik, kdy si novomanžele odchytíte a tento originální svatební dar jim předáte.

Náš treasure hunt se moc líbil. Pro nevěstu s ženichem to byla jediná část dne, kdy se zastavili, nemuseli na nic myslet a užívali si hru (aspoň tak, nám to řekli). Ostatně posuďte sami.

Chcete vyrobit podobnou svatební hru, ale nemáte čas? Napište nám. Rádi ji pro vás připravíme.

Previous
Previous

Teambuilding v Praze: 5 tipů na firemní akci, když je venku zima

Next
Next

Teambuilding: Investice, která se vyplácí