Teambuilding v Praze: 5 tipů na firemní akci, když je venku zima

Chystáte teambuilding pro své kolegy v Praze? Přemýšlíte nad něčím, co zahrnuje fyzickou aktivitu? Nebo hledáte něco pro hloubavější kolegy? Věřím, že vás těchto 5 tipů inspiruje.

Prison Island v Hloubětíně: Výzva pro každý tým

Pokud jste viděli Pevnost Boyard, koncept vysvětlovat nemusím. Jen v Prison Island nesoutěžíte ani tak s časem jako spíše proti vašimi kolegům. V týmu 3 až 4 členů sbíráte body v různě obtížných celách, které se zaměřují na odlišné dovednosti. Můžete tak trénovat fyzičku, prověřit vědomosti, logické myšlení nebo procvičit postřeh. Využít můžete i prostor pro catering, který se dá doobjednat.

Mějte jen na paměti, že „šatna“ je smíšená, převlékárna spíše není než je a sprchy tam nenajdete. Areál je v Hloubětíně, takže na periferii Prahy, ale dopravní dostupnost je dobrá. Menší parkoviště přímo objektu je plus.

Chystáte-li teambuilding pro 8 – 84 kolegů, kteří se rádi hýbou a mají sportovního ducha, tento teambuilding ráda doporučím.

Blackout (kdekoliv): Týmová hra s mýšlení out of the box

Originální teambuildingu pořádaný během firemního setkání v pražském hotelu nebo ve vašich kancelářích. 3 až 5 členné týmy budou zachraňovat svět před blackoutem. Úkoly jsou připraveny tak, aby každý člen týmu využil své silné stránky (logika, vědomosti, myšlení out of the box, strategie). Mají různou obtížnost a jsou i jinak bodované. Blackout je interaktivní, jednotlivé týmy dostávají okamžitou zpětnou vazbu.

Teambuilding Blackout je vhodný pro přemýšlivé kolegy nejen z technických oborů. Náročnost hry lze přizpůsobit hráčům. Ideální pro 15 – 100 účastníků. Na konci hry zúčastnění kolegové vymění know-how a proběhne follow-up.

Pražské únikové hry: Příběh s tajemným koncem

Pro menší týmy 4 – 12 kolegů jsou únikové hry skvělou volbou. Zažijte napětí a soutěžte o únik z tematických místností. Ideální pro hravé kolegy, kteří nechtějí běhat 3 hodiny v teniskách a preferují kratší aktivitu (do 60 minut). Navíc výběr únikovek v Praze je bohatý – od souboje týmů po individuální výzvy. Souboj týmů jsou 2 proti sobě hrající týmy v tematicky stejné místností. Soutěží o to, kdo se dříve dostane ven. Alternativně můžete zkusit úniková centra, která koncentrují více různých místností v jednom prostoru (např. Endorfin, Mindmaze).

Dejte si jen pozor, aby vámi vybrané místnosti již někteří vaši kolegové nenavštívili. Úkoly si nejspíše budou pamatovat a mohou zkazit zážitek celému týmu.

Futurento ve Vysočanech: Kyberpunkový zážitek

Futurento je podobný koncept jako výše zmíněný Prison Island. Rozdíly tu ale jsou. Hrajete s telefony v ruce. Každý člen týmu (ideálně čtyřčlenného) dostane přidělenou roli. Ta určuje, jaké úkoly bude řešit. V porovnání s Prison Island je tu více úkolů zaměřených na logické myšlení a výrazně méně těch fyzických. V jeden čas může hrát až 10 týmů (40 osob). Tým s nejvíce nasbíranými body vyhrává.

V prostorách Futurenta můžete uspořádat školení či posezení s cateringem, avšak v zimních měsících je v komplexu celkem chladno. Najdete tu i sprchy a převlékárny. Parkovacích míst je dostatek.

Praha nabízí nespočet možností pro firemní akci. Najít tu správnou aktivitu pro teambuilding je někdy oříšek, ale věřím, že jsem vám pomohla. Dejte vědět do komentáře.

Klára
Previous
Previous

Kolik stojí kvalitní teambuilding? Faktory ovlivňující cenu

Next
Next

Jak na originální svatební dar