Teambuilding, zvoní mu umíráček?

Zdá se, že slovo teambuilding si na chvíli můžeme vymazat ze svého slovníku. V době, kdy setkávání ve více lidech je prakticky nemožné, přichází s řešením tohoto problému hybridní teambuilding. 

Home office se u většiny firem stal denním chlebem. Dobrou zprávou je, že se zaměstnancům pracujícím z domova nesnížila jejich výkonost, naopak můžeme pozorovat pozitivní trend. 

Co ovšem zaměstnance trápí je nedostatek sociálního kontaktu. Dle průzkumů až 60 % zaměstnancům nejvíce chybí možnost potkat se s kolegy.* Podle odborníků z Harvardu, kteří se zabývají nemocemi, bude nejspíše nutné zajistit nějakou formu sociálního distancování v pracovním kolektivu až do roku 2022.* 

Netradiční neznamená horší

Jak se dostat z této svízelné situace? Odpověď je jednoduchá – online teambuilding. Aktivity, které by se za normálních okolností odehrávaly venku nebo v konferenčních místnostech, se nově přesunuly do světa onlinu. Tento nový trend na poli teambuildingů se šíří světem jako nezastavitelná lavina plná zábavy

Nezáleží na tom, jestli pracujete v HR a máte za úkol vymyslet aktivitu pro svůj tým nebo jste firma, která chce zaměstnancům okořenit den netradiční zábavou. V tomto světě vás od úspěšné organizace teambuildingu dělí jen výběr vhodného termínu pro vás a vaše kolegy. 

Co online teambuilding přinese vaší firmě?

Kromě skvělé zábavy a zpestření práce z domova, je to možnost společné zábavy, posílení pracovních vztahů, a především vzájemnou spolupráci. Hry jsou koncipované tak, aby posílily nekonvenční myšlení, kreativitu, týmového ducha a pro firmy znamenaly co nejmenší námahu s jejich organizací.

Jejich výhody jsou nepřehlédnutelné. Odpadají veškeré logistické a organizační náklady spojené s teambuildingem. K dalším plusům patří i to, že hry se můžou zúčastnit lidé, kteří v reálném světe sedí i tisíce kilometrů od sebe, ale v online světě se tato hranice stírá.

Do her se dají zakomponovat vaše firemní prvky a případná výhra pro vítěze. Jediné, co je potřeba je vybrat si čas pro hru. 

Blackout, co kdyby zítřek nebyl

Blackout je nekompromisní odpovědí na současnou situaci. Tato 115 minut dlouhá hra je napěchovaná strhujícím příběhem, kde zapomenete na starosti pracovního dne a ponoříte se do záchrany světa. Vaši zaměstnanci se stanou hrdiny, kteří společným úsilím odvrátí katastrofu ohrožující svět. Hra podporuje spolupráci, komunikaci a rozvíjí myšlení out of the box

Blackout je soutěžní hra s moderátorem, kde jednotlivé týmu bojují o to, kdo zachrání svět. Hrou provází moderátor a je koncipována pro 12 až 250 osob.

Největší výhodou je nulová organizační náročnost spojena s touto hrou. Stačí hru objednat, vybrat si datum a my už se o všechno postaráme. Hra je koncipovaná jako hybridní teambuilding, tzn. v případě zlepšení současné situace, ji lze zorganizovat i jako klasický teambuilding.

Zaujalo vás to? Pak už není nic jednoduššího než nám poslat poptávku. Dotazy rádi zodpovíme na telefonu 725 736 241.

*Home office: průzkum mezi firmami [online], dostupné z: https://www.survio.com/cs/blog/novinky/home-office-pruzkum/

*These Harvard scientists think we'll have to socially distance until 2022 [online], dostupné z: https://www.weforum.org/agenda/2020/04/coronavirus-social-distancing-how-long/

Previous
Previous

Teambuilding: Investice, která se vyplácí

Next
Next

O hře Magická zvířata