Think out of the box

Konzervativní myšlení je častým zabijákem kreativity. Zkusili jste si na našem Instagramu spojit všech devět stromů jedním tahem za použití čtyř čar? Šlo vám to snadno nebo vaše myšlenky zůstaly uvězněné v neviditelné “krabici”? V tomto článku se dozvíte více o jeho řešení a proč je náš mozek tak trochu lenoch.

Pokud jste se spojováním měli problém, nezoufejte. Tento hlavolam dokáže dle studie vyřešit jen 20 – 25 % lidí.

Většina z nás je zvyklá držet se nepsaných hranic a myslet tzv. “uvnitř krabice”. Tato pomyslná krabice je symbolem pro stereotyp a zažité myšlenky.

Jen malé procento lidí napadne přetahovat mimo vyznačený čtverec a vytyčené hranice. Přitom samotné zadání úkolu tuto možnost nijak nevylučuje.

Nemusíte si ovšem připadat méněcenní, na chybě nejste vy, ale váš mozek. Problémem je to, že lidský mozek je naprogramovaný vynakládat co nejméně energie a přiklánět se k takzvanému autopilotovi. V takové chvíli děláme zcela zautomatizované procesy a často je ani nevnímáme. Kolikrát se vám stalo, že jste dojeli autem do práce a nevěděli jste jak? To váš mozek zrovna jel na autopilota.

Díky této lenosti našich mozků, máme tendence myslet právě v této pomyslné krabici. Až teprve když se oprostíme od zavedeného postupu a přinutíme náš mozek přehodit z automatu na manuál, tak se nám otevře pestrá škála nových možností a bezbřehé moře kreativity.

Chtěli byste si trošku potrápit mozek a donutit ho opustit jeho komfortní zónu?

Přijďte si vyzkoušet naši hru a uvidíte, že o kreativní řešení nebude nouze a pořádně si protáhne vaše mozkové závity.

premysleni out of the box.jpeg
Previous
Previous

O hře Magická zvířata

Next
Next

Venkovní zážitkové hry